CQ WW 2014 na Lampedusi

contest_logo_3-copiaV letošnjem letu smo prejeli povabilo za sodelovanje pri tekmovalni odpravi na Lampeduso. Otok je v javnosti najbolje poznan iz poročil o tragedijah beguncev. Za radioamaterje pa je zanimiv zato, ker kljub temu, da pripada Italiji, geografsko sodi v Afriko. Pobudniki odprave so Slovenci. Lani so se več kot odlično odrezali – sploh če vemo, da je potrebno vse na tekmovalni lokaciji postaviti pred tekmovanjem in po zaključki podreti.

Nekaj slik in vtisov z lanskega leta najdete na spletnih straneh nekaterih članov odprave (KLIK1, KLIK2, KLIK3 …) in tudi na Youtube.

Trenutno se predvideva, da bodo v odpravi sodelovali radioamaterji iz osmih držav. Med njimi bo tudi član našega kluba. Tekmovanje se odvija v dveh delih in sicer konec oktobra in konec novembra. Aktivni bomo z iste lokacije, kjer je bila odprava aktivna tudi lani in sicer z rta Punta Alaimo, uporabljal pa se bo klicni znak IO9Y.

Večji del stroškov krijejo člani odprave sami, del opreme pa se financira tudi iz sredstev donatorjev. Ker gre resnično za finančni in logistično zahteven projekt, so kakršni koli prispevki več kot dobrodošli. Kdor uporablja PayPal lahko to naredi preko speltne strani. Možno pa je tudi direktno nakazilo (preko običajnega UPN plačilneg analoga) na račun odprave, ki ga vodi in ureja Fred ON4LG. POdatki za izpolnitev obrazca so:

Frédéric VAN LAETHEM

BNP PARIBAS FORTIS BELGIUM

Place Xavier Neujean, 8 – B4000 LIEGE – BELGIUM

IBAN: BE49 001233284571

BIC CODE: GEBABEBB