Odprava na Lampeduzo je končana

contest_logo_3-copiaKonec oktobra se je drugače, kot smo sprva načrtovali, zaključila odprava na Lampeduzo. Krepko nam je zagodlo vreme, ki je naredilo veliko škode na postavljenih antenah. Poleg tega so nam oblasti dodelile drugačen znak od lanskega – IO9Y namesto pričakovanega IG9Y.

Potovanje se je odvijalo po predvidevanjih.

V treh dneh, od katerih smo več kot 30 ur preživeli na trajektih, smo prišli na cilj. V desetih dneh, ki so sledila, smo uspeli postaviti vso načrtovano tehniko in antenske sisteme.

Lokacija

Večji del anten je postavljen, vendar …

Čakalo nas je le še končno “piljenje” in konfiguracija, a nam je načrte prekrižal orkan, ki je potoval med Sicilijo in Lampeduzo. Veteru s hitrostjo preko 100km/h (po nekaterih informacijah do 130km/h) se antene, postavljene v “field day” stilu, niso mogle dolgo upirati. Podrlo ali poškodovalo je večino anten tako, da smo sprva želeli s celotno odpravo zaključiti. V petek pa se je veter le toliko umiril, da je bilo možno nakaj anten usposobiti zato smo se odločili, da vseeno tekmujemo, a ne v kategoriji, ki je bila prvotno predvidena. Tako smo oktobersko avanturo vseeno zaključili tekmovalno, za novembersko nadaljevanje pa v letu 2014 ne bo možnosti. Najprej bo potrebno popraviti antenske sisteme.

Ekipa

Ekipa IO9Y

Zadnja vrsta: Romeo – S59M, Marco – HB9OCR, Slavc – S57DX, Dane – S53T, Silvo – S50X, Miran – S50O, Santos – EA4AK

Sprednja vrsta: Peter – PD1RP, Renato – S57UN, Pavla – S56DX, Hubi – S53Z, Jure – S57XX, Fanil – R3XX

Več o vsem pa na strani odprave www.ig9y.com