CQ WW 160m – prvi polčas

CQ WW 160 CWKonec januarja se je ekipa petih operaterjev udeležila CW dela CQ WW 160m tekmovanja. Kot že nekaj predhodnjih let smo tekmovali pri našem članu Silvu S51V iz okolice Ljutomera. Pri Silvu se že nekaj let zapovrstjo dosegajo vrhunski rezultati na “TOP bandu”. Žal je aktivnost pogojena …

s spravilom pridelkov in pripravo njiv na zimski počitek, saj je šele takrat možno postaviti velik antenski sistem. Konec februarja oziroma začetek marca je potrebno vse skupaj ponovno podreti in pospraviti.

V tekmovanju smo delali pod klicnim znakom S57DX. Tehnika je kljub nekaterim motnjam v električnem napajanju sodelovala, kot je bilo pričakovati. Imeli smo nekaj težav z vremenom, ki nas je oviral predvsem drugo noč. Kljub vsemu smo z doseženim lahko zadovoljni. Po prijavljenih rezultatih smo štiri postaje po točkah zelo skupaj. O končni uvrstitvi bo odločal pregled dnevnikov. Tisti z manj napakami bo imel več možnosti za končni uspeh.

Rezultat bo v vsakem primeru konkurenčen, uvrstitev pa vsaj na nivoju lanske. Zato namerava ekipa sodelovati tudi v SSB delu tekmovanja konec februarja, kjer brani lansko 1. mesto na svetu – tako v SSB delu kot v generalnem plasmanu, kjer se upoštavajo točke iz obeh delov tekmovanja.

Nekaj slik je v albumu.