Tekmovanje CQ WW DX – prijavljeni rezultati

CQLOGO1_mMinil je zadnji vikend v novembru in z njim tudi eno največjih mednarodnih radioamaterskih tekmovanj. Udeležilo se ga je tudi nekaj naših članov. Doseženi rezultati so, glede na opremo, s katero se podajajo v boj za točke in lokacije, s katerih delajo, več kot dobri. Prijavljene rezultate po tekmovalnih kategorijah najdete na TEJ povezavi.

Z uvrstitvijo vsekakor prednjači Silvo S51V, ki trenutno zaseda 1. mesto v svetovni konkurenci – kategorija QRP Assisted 160m.

Sandi S57KM se je tekmovanja udeležil v kategoriji LP Assisted 80m, kjer je dosegel uvrstitev v Top Ten v svetovnem merilu in 7. mesto v Evropi ter 2. v Sloveniji.

Andrej S52GP je s klubske lokacije delal HP Assisted 20m. Dosegle je 20. mesto na svetu in 13. v Evropi ter 2. v Sloveniji. Rezultat je bil kljub slabim pogojem boljši, kot ga je pričakoval.

Med uvrščenimi na listah se najdeta vsaj še Jurij S57X in Milan S58MU.

V dnevnikih postaj se pojavljata vsaj še S57XX in S59ZZ, ki sta “potalala nekaj pik” predvsem ekipi TK0C, ki je tekmovala s Korzike. Sestavljalo jo je deset operaterjev iz Slovenije. Dosegli so fantastičen rezultat, a jih je “tepel” način točkovanja, zato so v svetovnem merilu pristali na 6. mestu. Pred njim so bile le postaje z lokacij, kjer jim sistem točkovanja daje precejšnjo prednost. Nekaj zanimivih filmčkov in povezav do slik s Korzike najdete na TEJ povezavi.