CQ WW 160m govorice …

Tudi letos se je pri Silvotu S51V zbrala ekipa z namenom, da dosežejo čim boljši rezultat v CQ WW 160m tejmovanju. V zadnjih letih standardno postavo v sestavi Silvo S51V, Slavc S57DX, Sandi S57K in Drago S59A sta letos dopolnila še Renato S57UN in Milan S58MU.

Ekipa je v letošnjem letu nekoliko eksperimentirala z drugačnimi tipi anten in kot pravi Silvo – “Rezultat morda ne bo najboljši, naučili pa smo se marsikaj.” Trenutno organizator še ni objavil uradnih prijavljenih rezultatov, zato tudi “govorice” v naslovu. Rezultati so trenutno povzeti s strani http://www.3830scores.com/, kjer pa ni nujno, da je vsa “konkurenca” objavila rezultate.

V drugem delu tekmovanja je nekaj težav delalo vreme, ki je nekoliko poškodovalo antene. Informativni rezultati telegrafskega (CW) dela tekmovanja se najdejo TU, SSB (fonija) dela pa TU. Rezultat ekipe najdete pod znakom S51V. CW del tekmovanja je bil rezultatsko boljši od lanskega. Nakazuje se uverstitev na 3. mesto v svetovnem in 1. mesto v EU merilu. SSB del je bil slabši od lanskega, a se tudi konkurenca ni popravila. Tudi tu se nakazuje podobna uvrstitev kot v CW delu. V seštevku obeh delov pa se ekipi nasmiha 1. mesto v svetu.

V CW delu tekmovanja pa nikakor ne smemo pozabiti na Sandija S57KM, ki se je “udaril” s konkurenco v kategoriji En operater Mala moč Assisted. Trenutno se ga najde na 8. mestu v svetovnem merilu.

Čestitke vsem!