Odhod …

Večji del aktivnosti od druge polovice leta 2017 do danes je bil povezan z iskanjem nadomestnega prostora, v katarem bi Radioklub Škofja Loka lahko nadaljeval z delom. Po nekaj neuspelih poizkusih so razumevanje za naše potrebe pokazali v podjetju CSS proizvodnja in trgovina, d.o.o., …

s katerim smo sklenili najemno pogodbo. V maju smo pričeli pripravljati prostor. Poleg nekaj osnovne slikopleskarske obdelave je največ časa vzela priprava električnih instalacij. Sledila je selitev pohištvene in druge opreme. Ena zadnjih večjih aktivnosti je bila demontaža anten na stari lokaciji, pri kateri smo uspešno sodelovali z gasilci.

Celotna zgodba pa še vedno ni zaključena. Prostori so prijetni, a brez anten nikakor ne bo šlo. Zato se v sodelovanju z občino pripravlja načrt antenskega droga, ki bo postavljen na objekt. Nosilna konstrukcija bo poleg radioamaterski dejavnosti v primeru potreb služil tudi sistemu ZARE.

Čakajo nas še formalnosti za uradno selitev naslova sedeža društva, ki se s Partizanske ceste 1 seli na naslov Stara Loka 31. Še vedno pa do nadalnjega ostaja aktualen poštni predal 512.

Nekaj zadnjih slik s stare lokacije je TU …