Tekmovanje Alpe Adria VHF Avgust 2021 Porezen

V prvem polnem vikendu avgusta smo tekmovali v mednarodnem VHF tekmovanju Alpe Adria z naše lokacije na Poreznu JN66XE s pozivnim znakom S53DKR. Priprave na tekmovanje so se pričele že en teden prej s pripravo opreme in ogleda ceste do izhodišča za Porezen.

Tokratna ekipa je bila številčnejša. Dva člana, Viktor in Aleksander sta se ekipi priključila v soboto pozno zvečer zaradi pomembnega Viktorjevega lokostrelskega tekmovanja. Do izhodišča ju je proti večeru pripeljala Anka S57ONE od kjer sta pot proti vrhu nadaljevala peš. V ekipi smo bili še Sandi S57KM, Gregor in Stane S52RO.

Mi smo se proti Poreznu odpravili že v dopoldanskih urah. Sandi se je s Toyoto, ki smo jo dobili na uporabo od Slovenske vojske ustavil še pri meni kjer smo naložili še nekaj opreme iz skladišča. Na poti proti Poreznu smo se ustavili še v Kopačnici, kjer nam je Janez postregel z dobrotami in kavo. Pot pa nadaljevali proti Leskovici in naprej v Davčo mimo Podgojzdarja do koče na Poreznu. Cesta je bila suha in za Toyoto mala malica Hi. 🙂

Po krajšem počitku smo vso potrebno opremo znosili na vrh Porezna, ki je oddaljen od koče okoli 10 minut. Opremo, ki jo hranimo v bunkerju (antene, kabli vrvi, klini, podaljški…) smo prav tako znosili na vrh. Sestavili smo 17-el yagi anteno, ki jo uporabljamo že dalj časa in jo z drogom postavili na vrhu. Šotor smo tokrat pripeljali s seboj ker je bil na servisu in ga postavili poleg antene. Ker se tekmovanje prične šele v nedeljo zjutraj smo naredili še nekaj fotografij in se vrnili nazaj v kočo. Prijazna oskrbnica nam je postregla z domačimi dobrotami in pripravila vse za prenočitev.

Sandi je pripravil postajo in vmesnik za povezavo na računalnik. Med preiskušanjem dobrot je poklical Viktor in sporočil da z Aleksandrom že hodita proti Poreznu.  Ker je bila že tema  sem se jaz po cesti odpravil proti njima.  Srečali smo se nad planšarijo in pot nadaljevali skupaj proti vrhu. Oskrbnica jima je pripravila slasten ričet s klobaso 🙂

Zgodaj zjutraj sva s Sandi-jem po odličnem zajtrku (jajčka na oko z ocvirki, prava kava, čaj…) odpravila proti vrhu. Postavila in preiskusila sva še ostalo opremo in točno pričela s tekmovanjem. Kasneje so se nama pridružili še Viktor, Aleksander in Gregor.

Med tekmovanjem sem pripravil še okusno malico :). Več v foto utrinkih.

Vreme nam je dobro služilo od sobote in do konca tekmovanja v nedeljo kar je redkost. Bilo je malo visoke oblačnosti in tudi na trenutke sončno. Glede na opremo in pogoje smo naredili 163 zvez. V svoji kategoriji smo se v slovenskem merilu uvrstili na odlično 2. mesto, v evropskem merilu pa na odlično 9. mesto od 162 postaj v tej kategoriji.

Povezava na uradne rezultate

Po končanem tekmovanju smo pospravili opremo, opravili nujna dela v bunkerju in se odpravili proti domu.

Za naslednje leto je cilj posodobitev antenskega sistema radijske postaje in ostale opreme in seveda številčnejša udeležba.

Zahvaljujem se oskrbnikom v koči na Poreznu za odlično postrežbo, slovenski vojski za prevoz na in s Porezna in seveda kompletni ekipi in podpornim članom za uspešno izvedbo tekmovanja.

Stanislav Primožič

Predsednik radiokluba Škofja Loka S59DKR