S5100ISONZO v novembru

OLYMPUS DIGITAL CAMERANovember je predzanji mesec veljavnosti klicnega znaka S5100ISONZO. V njem smo obiskali štiri vrhove, povezane z boji ob Soči: Senico, Bučenico, Škabrijel in Korado. Kot običajno je bilo nekaj »one man band« aktivnosti in nekaj tudi z večjo udeležbo. Prvič sta se pridružila tem akcijam Sabina S57BNX in Miloš S57D. Mesec pa se ni pričel po vseh načrtih …

Jure je poizkušal 1. novembra aktivirati Korado. Žal je načrte dobesedno odpihnilo, saj zaradi močne burje ni bilo možno postaviti antene. Je pa sončno a močno vetrovno vreme omogočilo lep izlet, ki je zajel Kobalo, Korado in greben Kolovrata – še posebno ogled muzeja Na Gradu. Nekaj vtisov je v albumu.

Aktivnost se je nadaljevala z osvojitvijo Senice in raziskovanjem precej neprehodnih terenov. Še vedno se poznajo posledice žleda, ki otežujejo hojo po brezpotjih nekdanjega bližnjega zaledja mostišča pri Tolminu. Več o tem v kretkem poročilu in albumu.

Jurij na obletnico konca vojne obišče Bučenico. Družbo mu dela brat Ivan. Odkrivata poti, ki jih do sedaj še nismo poznali. Slike s pohoda si lahko ogledate v njegovem albumu.

Na Škabrijel se odpravi večja ekipa: Sabina, Miloš, Jurij, Jure, Dominik in štirinožni Baron. Vrh osvojimo po ostankih nekdanjega povezovalnega jarka, po katerem so enote branilcev prihajale na bojišče. Zapis na na SOTA forumu, slike pa v S57X in S57XX spletnem albumu.

Mesec zaključimo na Koradi, ki je tokrat bolj pohevna. Ekipa je enaka kot na Škabrijelu. Na poti proti cilju si ogledamo še nekaj zanimivosti, o čemer je več napisano na forumu, slike pa so ponovno v dveh spletnih albumih (S57X in S57XX).