Namenite nam del dohodnine

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni (društvom, zavodom, ustanovam, nevladim organizacijam,…). Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij. Če izbere samo eno organizacijo, potem bo njej namenjeno največ 0,5% od dohodnine, če pa izberete 5 organizacij, pa bo vsaki pripadalo 0,1%.

Donacija dohodnine je  brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu. Pomeni le, da bo FURS nakazal ta del dohodnine radioklubu. Donacija traja do preklica. V kolikor ste nam del dohodnine namenili že v preteklih letih obrazca ni potrebno ponovno oddajati.

Postopek je preprost (preko e-davkov ali s poslano zahtevo FURS), opraviti pa ga je potrebno pred 31. decembrom. Naziv upravičenca: RADIOKLUB ŠKOFJA LOKA, davčna številka: 23681004.

Finančna uprava ne posreduje podatkov o donatorjih. Na nikogar se ne bomo jezili, nikomur se ne bomo mogli zahvaliti. Zato se zahvaljujemo že v naprej.

Radio klub je po Zakonu o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami (ZVNDN-B), Uradni list RS, št. 97/2010 društvo, ki deluje v javnem interesu. Kot takemu mu lahko fizične osebe, ki so zavezanci za plačilo dohodnine donirajo do 0.5% dohodnine. Najenostavneje se to naredi preko portala eDavki, če le imate enega od elektronskih podpisov, ki jih portal zahteva.

Dohodnina

Druga možnost je seveda preko obrazca, ki ga je potrebno stiskati, izpolniti in poslati na pristojen davčni urad. Lahko ga pošljete tudi na klubski naslov ali ga osebno prinesete v klub in bomo mi poskrbeli, da bo posredovan na pravo mesto.

 

Podatki o upravičencu so sicer razvidni iz zgornje slikice, a jih tu ponovimo:

Naziv upravičenca: RADIOKLUB ŠKOFJA LOKA

Davčna številka upravičenca: 23681004

Obrazec za tiskanje v pdf obliki.

O aktivnostih radio kluba pišemo na spletnih straneh, kar se da ažurno. Če te zanima kaj več, se nam javi.
Prostori radiokluba se nahajajo na novi lokaciji v prostorih CSS, Stara Loka 31, 4220 Škofja Loka.

Uradne ure radiokluba so vsak ponedeljek od 19.00 do 20.30 ure. Dosegljivi pa smo tudi preko e-pošte s59dkr(at)gmail.com

Hvala vsem, ki se boste odločili in pomagali radioklubu Škofja Loka!